
Яблучки в тісті смажені
Перепробувавши безліч рецептів яблучок у клярі, зупинилася саме на цьому рецепті. Буду рада, якщо комусь стане в нагоді рецепт!
Інгредієнти для «Яблучки в тесті смажені»:
- Олія рослинна (для смаження)
- Молоко - 200 мл
- Сіль - 0,5 год.
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Цукрова пудра (2 столові ложки в тісто, 2 столові ложки для посипання) - 4 ст. л.
- Борошно пшеничне/Борошно - 150 г
- Яблуко (велике) - 2 шт
- Ванілін (тріска)
- Яйце куряче - 1 шт
Час приготування: 30 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі28.3 |
жири10.6 |
вуглеводи205.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі3.6 |
жири1.4 |
вуглеводи26.4 |
Рецепт «Яблучки в тесті смажені»:
Змішати борошно, цукрову пудру, розпушувач, ванілін і сіль. В іншій мисці злегка збити яйце і влити молоко. Змішуємо сухі компоненти з рідкими, поступово вливаючи яйчно-молочну суміш. Вимішуємо суміш до отримання однорідного тесту. Яблука очистити, вирізати серцевину (я вирізала спеціальним ножем для видалення серцевини з яблук) і нарізати дольками 0, 5 -0, 7 см. Рослинне масло добре нагріти. Яблучні кружечки обмакуємо в тісто і обсмажуємо з двох сторін в олії. Готові яблучки в тесті викласти на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія. Готові яблука в тісті посипати цукровою пудрою і відразу подавати на стіл, поки вони ще теплі. Приємного апетиту!