
Яблучний десерт з Лондона
З нагоди Яблучного спасу викладаю десерт, привезений мною з Лондона. Дуже люблю я це місто, особливо його гастрономічне розмаїття, але в ту поїздку не вдалося нам повечеряти в запланованому японському ресторані. На удачу в іншому рибному ресторанчику знайшлося 2 містечка, де ми затишно втиснулися за столик у центрі невеликого залу. Риба і все запропоноване були відмінними, але десерт мене вразив своєю простотою і поєднанням.
Інгредієнти для «Яблучний десерт з Лондона»:
- Яблуко - 2 шт
- Пюре фруктове (яблучне) - 200 г
- Вершки (жирні та холодні) - 250 мл
- Цукор тростинний (або грильяж) - 50 г
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Яблучний десерт з Лондона»:
Взяти 4 жаропрочні форми, інгредієнти вказувала для формочок під крем-брюле. Увімкнути духовку на 200 градусів. Яблука почистити і порізати на середні кубики і розкласти за формочками. Розлити у форми яблучне пюре, так, щоб прикривало шматочки яблук. Посипати невеликою кількістю тростинного цукру або грильяжу. Поставити в духовку хвилин на 10-15, так, щоб цукор розчинився, пюре нагрілося, але яблучні шматочки залишилися твердими. Подавати гарячим. В окремому посуді подайте холодні вершки, які поливаються на гарячий десерт.
Приємного апетиту!