Яблучний десерт з Лондона

З нагоди Яблучного спасу викладаю десерт, привезений мною з Лондона. Дуже люблю я це місто, особливо його гастрономічне розмаїття, але в ту поїздку не вдалося нам повечеряти в запланованому японському ресторані. На удачу в іншому рибному ресторанчику знайшлося 2 містечка, де ми затишно втиснулися за столик у центрі невеликого залу. Риба і все запропоноване були відмінними, але десерт мене вразив своєю простотою і поєднанням.

Інгредієнти для «Яблучний десерт з Лондона»:

  • Яблуко - 2 шт
  • Пюре фруктове (яблучне) - 200 г
  • Вершки (жирні та холодні) - 250 мл
  • Цукор тростинний (або грильяж) - 50 г

Час приготування: 20 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1278.2 ккал

белкі7.3
р

жири85.3
р

вуглеводи117.1
г

Порції

     

ккал
319.6 ккал


белки
1.8 р

жири21.3
р

вуглеводи29.3
г

100 г страви

     

ккал
157.8 ккал

белки
0.9 р

жири10.5
р

вуглеводи14.5
р


 

Рецепт «Яблучний десерт з Лондона»:

Взяти 4 жаропрочні форми, інгредієнти вказувала для формочок під крем-брюле. Увімкнути духовку на 200 градусів. Яблука почистити і порізати на середні кубики і розкласти за формочками. Розлити у форми яблучне пюре, так, щоб прикривало шматочки яблук. Посипати невеликою кількістю тростинного цукру або грильяжу. Поставити в духовку хвилин на 10-15, так, щоб цукор розчинився, пюре нагрілося, але яблучні шматочки залишилися твердими. Подавати гарячим. В окремому посуді подайте холодні вершки, які поливаються на гарячий десерт.
Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND