
Яблучно-молочні тістечка
Пропоную пофантазувати на тему..., як би з'їсти що-небудь смачне і при цьому без шкоди для талії! Я знайшла рецепт цього нехитрого десерту в одному італійському кулінарному журналі в рубриці «корисно, АЛЕ смачно»..., тобто, мається на увазі, що такий десерт не обважнить ні вашу фігуру, ні вашу совість!)) Бажано використовувати саме знежирене молоко, і тоді одна порція тістечка буде містити в собі всього 230 калорій. Я вказала, в інгредієнтах «зелені яблука», але ви звичайно можете взяти яблука свого улюбленого сорту. Пиріг дуже сподобався дітям!
Інгредієнти для «Яблучно-молочні тістечка»:
- Яблуко (зелені) - 1200 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 160 г
- Цукор - 110 г
- Яйце куряче - 4 шт
- Молоко (1,5%) - 500 мл
- Лимон - 1 шт
- Сіль - 1 трісок.
- Ванілін (за смаком) - 2 г
Час приготування: 75 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири33.4 |
вуглеводи377.6 |
Порції |
|||
ккал |
белкі10.5 |
жири5.6 |
вуглеводи62.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі2.7 |
жири1.4 |
вуглеводи16.1 |
Рецепт «Яблучно-молочні тістечка»:
Підготувати яблука. Вимити, очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати дуже тонкими пластинами. Выложить в миску и сбрызнуть лимонным соком, оставить яблоки на время, пока будет разогреваться духовка, и пока мы будем готовить тесто... Духовку тим часом включити розігріватися на 200 ° C.
У велику миску розбити яйця, додати до них 100 г цукру, терту цедру лимона, просіяти борошно, додати тріску солі та ванілін. Розмішати все вінчиком до однорідного стану.
Влити молоко і знову перемішати... Тісто виходить рідким.
Викласти в миску з тестом яблука... Обережно все перемішати, намагаючись не поламати тонкі яблучні дольки.
Вогнетривку форму для випічки (25х25 см або 30х23 см) викласти пекарським папером змоченим у воді і як слід віджатим. Викласти яблука в форму і розрівняти.
Посипати яблука зверху цукром, що залишився. Випікати в розігрітій духовці близько 1 години. Готовий пиріг дістати з духовки, остудити і нарізати на квадратики.