Яблучно-молочні тістечка

Пропоную пофантазувати на тему..., як би з'їсти що-небудь смачне і при цьому без шкоди для талії! Я знайшла рецепт цього нехитрого десерту в одному італійському кулінарному журналі в рубриці «корисно, АЛЕ смачно»..., тобто, мається на увазі, що такий десерт не обважнить ні вашу фігуру, ні вашу совість!)) Бажано використовувати саме знежирене молоко, і тоді одна порція тістечка буде містити в собі всього 230 калорій. Я вказала, в інгредієнтах «зелені яблука», але ви звичайно можете взяти яблука свого улюбленого сорту. Пиріг дуже сподобався дітям!

Інгредієнти для «Яблучно-молочні тістечка»:

  • Яблуко (зелені) - 1200 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 160 г
  • Цукор - 110 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Молоко (1,5%) - 500 мл
  • Лимон - 1 шт
  • Сіль - 1 трісок.
  • Ванілін (за смаком) - 2 г

Час приготування: 75 хвилин

Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2093.4 ккал

белки
62.8 р

жири33.4
р

вуглеводи377.6
г

Порції

     

ккал
348.9 ккал

белкі10.5
р

жири5.6
р

вуглеводи62.9
р

100 г страви

     

ккал
89.1 ккал

білкі2.7
р

жири1.4
р

вуглеводи16.1
г

Рецепт «Яблучно-молочні тістечка»:

Підготувати яблука. Вимити, очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати дуже тонкими пластинами. Выложить в миску и сбрызнуть лимонным соком, оставить яблоки на время, пока будет разогреваться духовка, и пока мы будем готовить тесто... Духовку тим часом включити розігріватися на 200 ° C.

У велику миску розбити яйця, додати до них 100 г цукру, терту цедру лимона, просіяти борошно, додати тріску солі та ванілін. Розмішати все вінчиком до однорідного стану.

Влити молоко і знову перемішати... Тісто виходить рідким.

Викласти в миску з тестом яблука... Обережно все перемішати, намагаючись не поламати тонкі яблучні дольки.

Вогнетривку форму для випічки (25х25 см або 30х23 см) викласти пекарським папером змоченим у воді і як слід віджатим. Викласти яблука в форму і розрівняти.

Посипати яблука зверху цукром, що залишився. Випікати в розігрітій духовці близько 1 години. Готовий пиріг дістати з духовки, остудити і нарізати на квадратики.

 

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND