
Запіканка з куркою в йогуртовій заливці
Соковите куряче м "ясо, запечене в духовці з овочами, - чудова страва для обіду чи сімейної вечері. У готовій страві є і м'ясо, і гарнір, тому нічого додаткового вигадувати і не потрібно. Ситно, смачно, а головне корисно.
Інгредієнти для «Запіканка з куркою в йогуртовій заливці»:
Для йогурту
- Закваска (3 г - для йогурту від «Orsika») - 1 пакет.
- Молоко (% жир. будь-який у мене 3,2% жир.) - 1 л
Для курки
- Окорочок курячий (600 гр) - 2 шт
- Часник - 2 зуб.
- Приправа (для курки) - 1 ч. л.
- Перець чорний (мелений) - за смаком
- Сіль - до смаку
Для овочів
- Кабачок - 2 шт
- Помідор - 3 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Перець солодкий червоний - 1 шт
- Картопля - 4 шт
- Олія рослинна (для мазки форми) - 1 ст. л.
Для заливки
- Йогурт (або кефір) - 250 мл
- Яйце куряче - 2 шт
- Часник - 2 зуб.
- Спеції - до смаку
- Перець чорний (мелений) - за смаком
- Сіль - до смаку
- Сир твердий (тертий на великій терці) - 3 ст. л.
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі267 |
жири133.3 |
вуглеводи292.1 |
Порції |
|||
ккал |
белкі66.8 |
жири33.3 |
вуглеводи73 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі6 |
жири3 |
вуглеводи6.6 |
Рецепт «Запіканка з куркою в йогуртовій заливці»:
1. Інгредієнти для приготування запіканки.
2. Простерилізувати посуд для приготування йогурту. Закваску висипати в літрову ємність з молоком, будь-якої жирності, кімнатної температури. Молочну суміш ретельно перемішати чистою і сухою ложкою протягом 2-3 хвилин до повного розчинення закваски.
3. Потім літрову ємність закрити кришкою. Налити в термос воду t 100 С до зазначеної позначки. Завантажити ємність з сумішшю в термос. Закрити кришку. Поставити термос в тепле місце на 6-10 годин для сквашивання. Потім літрову ємність з йогуртом вийняти з термосу і охолодити. Йогурт готовий!
4. Курячі окорочка розрізати на невеликі шматочки, додати пресований часник, сіль, приправу і чорний мелений перець, перемішати і залишити маринуватися.
5. Підготуємо овочі. Нарізати тонко половинками: кабачок, цибуля і кружечками помідор і картопля.
6. Картоплю опускаємо в киплячу воду і 1 хвилину бланшуємо.
7. Змащуємо форму для запікання рослинною олією і викладаємо кабачок з картоплею. Трохи овочів залишаємо для прикрашання верху запіканки.
8. Потім кладемо дольки помідора.
9. На помідор розкладаємо шматочки курочки.
10. Курочку посипаємо цибулею.
11. І гору прикрашаємо рештою овочів.
12. Приготуємо заливку. Збиваємо вінчиком яйця і змішуємо їх з йогуртом. Додаємо сіль, чорний мелений перець і приправу, добре розмішуємо.
13. Заливаємо запіканку йогуртовою заливкою. Закриваємо форму фольгою, зверху робимо прорізь, щоб виходив пар. Ставимо форму в духовку і включаємо t 180 С. Залишаємо запікатися на 40 хвилин або до готовності. Потім знімаємо фольгу, посипаємо тертим сиром і до золотистої корочки.
Приємного апетиту!