Запіканка з куркою в йогуртовій заливці

Соковите куряче м "ясо, запечене в духовці з овочами, - чудова страва для обіду чи сімейної вечері. У готовій страві є і м'ясо, і гарнір, тому нічого додаткового вигадувати і не потрібно. Ситно, смачно, а головне корисно.

Інгредієнти для «Запіканка з куркою в йогуртовій заливці»:

Для йогурту

  • Закваска (3 г - для йогурту від «Orsika») - 1 пакет.
  • Молоко (% жир. будь-який у мене 3,2% жир.) - 1 л

Для курки

  • Окорочок курячий (600 гр) - 2 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Приправа (для курки) - 1 ч. л.
  • Перець чорний (мелений) - за смаком
  • Сіль - до смаку

Для овочів

  • Кабачок - 2 шт
  • Помідор - 3 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Перець солодкий червоний - 1 шт
  • Картопля - 4 шт
  • Олія рослинна (для мазки форми) - 1 ст. л.

Для заливки

  • Йогурт (або кефір) - 250 мл
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Спеції - до смаку
  • Перець чорний (мелений) - за смаком
  • Сіль - до смаку
  • Сир твердий (тертий на великій терці) - 3 ст. л.

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3486.9 ккал

белкі267
г

жири133.3
р

вуглеводи292.1
г

Порції

     

ккал
871.7 ккал

белкі66.8
р

жири33.3
р

вуглеводи73
г

100 г страви

     

ккал
78.9 ккал

белкі6
г

жири3
г

вуглеводи6.6
р

 

Рецепт «Запіканка з куркою в йогуртовій заливці»:

1. Інгредієнти для приготування запіканки.

2. Простерилізувати посуд для приготування йогурту. Закваску висипати в літрову ємність з молоком, будь-якої жирності, кімнатної температури. Молочну суміш ретельно перемішати чистою і сухою ложкою протягом 2-3 хвилин до повного розчинення закваски.

3. Потім літрову ємність закрити кришкою. Налити в термос воду t 100 С до зазначеної позначки. Завантажити ємність з сумішшю в термос. Закрити кришку. Поставити термос в тепле місце на 6-10 годин для сквашивання. Потім літрову ємність з йогуртом вийняти з термосу і охолодити. Йогурт готовий!

4. Курячі окорочка розрізати на невеликі шматочки, додати пресований часник, сіль, приправу і чорний мелений перець, перемішати і залишити маринуватися.

5. Підготуємо овочі. Нарізати тонко половинками: кабачок, цибуля і кружечками помідор і картопля.

6. Картоплю опускаємо в киплячу воду і 1 хвилину бланшуємо.

7. Змащуємо форму для запікання рослинною олією і викладаємо кабачок з картоплею. Трохи овочів залишаємо для прикрашання верху запіканки.

8. Потім кладемо дольки помідора.

9. На помідор розкладаємо шматочки курочки.

10. Курочку посипаємо цибулею.

11. І гору прикрашаємо рештою овочів.

12. Приготуємо заливку. Збиваємо вінчиком яйця і змішуємо їх з йогуртом. Додаємо сіль, чорний мелений перець і приправу, добре розмішуємо.

13. Заливаємо запіканку йогуртовою заливкою. Закриваємо форму фольгою, зверху робимо прорізь, щоб виходив пар. Ставимо форму в духовку і включаємо t 180 С. Залишаємо запікатися на 40 хвилин або до готовності. Потім знімаємо фольгу, посипаємо тертим сиром і до золотистої корочки.

Приємного апетиту!

 

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND